yemek tarifleri

Salı

Fas esintisi ...


Rakı endeksli yemek davetlerine, Ortadoğu ve/veya Kuzey Afrika esintileri pek yakışır . Davet sahibinin , bütün geceyi mutfaktaki son dakika hazırlıklarına ayırmasına gerek kalmadan, misafirlerine enfes bir ziyafet sunması pek kolaydır üstelik. Geceyi sımsıcak canlı renklerle süslemek ve sofrayı mistik baharat kokuları ile zenginleştirmek için bir tutam Fas hayal etmekle başlarsınız mönüye , gerisi kendiliğinden gelir.

Özellikle de kalabalık davetler için ideal bir Fas reçetesi de benden hediye .

12 saat önce :
--------------------

  • 3-4 diş sarımsak , ince yaprak kesilmiş
  • 1/2 paket taze kişniş, ince ince kıyılmış
  • taze nane , bolca ve zevkinizce
  • 1 fincan portakal suyu
  • 2 y.k. zeytinyağı
  • karabiber ( ve isteğe bağlı acı biber)
  • 1/2 ç.k. toz kişniş
  • 1/2 ç.k. tarçın
  • 1/2 ç.k. kimyon

..... cam derince bir kase içinde karışıtırılır .
..... 1/2 kg çok az yağlı kuzu kuşbaşı (kuzu familyasına dargınlık durumu söz konusu ise, hindiyi deneyin) bu terbiyenin içine yatırılır ve buzdolabında bekletilmeye başlanır .

11 saat önce :
--------------------
..... 1/2 kg kuru kayısı , üstünü örtecek kadar sıcak suyun içine yatırılır . dinlenmeye bırakılır .


1 saat önce :

-------------------

  • Kuzu (veya hindi ) kuşbaşılar , terbiyesinden süzgeçle arındırılır ama terbiye daha sonra ilave edilmek üzere saklanır .
  • 1/2 y.k. tereyağ bir tencerede ısıtılır, kuşbaşı et ilave edilir ve 3 dk kadar kavrulur .
  • kayısılar (suyu ile) ve etin terbiyesi eklenir .
  • tuz ilavesi yapılır.
  • ısı kısılır, tencerenin kapağı kapatılır ve et istediğiniz kıvama gelene dek pişirilir (yaklaşık 30 dk).
  • taze kişniş ve kavrulmuş susam ile , tercihen bademli veya taze kişniş ve limon kabuklu pilav eşliğinde servis edilir .

yazanNino at 6.3.07

0 yorumlar:

Yorum Gönder

<< anasayfa